W lokalu gdzie jeszcze niedawno mieściła się australijska restauracja Kalaya, powstało zupełnie nowe miejsce, przenoszące odwiedzających je gości w zdecydowanie cieplejsze rejony. Kavos to grecki Grill bar z unikatowym, wyjątkowym grillem węglowym Josper. Lokal jest już trzecią po El Greco i Parosie restauracją tych samych właścicieli w Warszawie, jednak Kavos, to zupełnie inny koncept. Trochę, mniejszy…trochę bardziej kameralny, nie rzucający się w oczy… ale z pewnością warto tam zajrzeć, nie tylko dla samej kuchni! Wspaniałe steki z sezonowanej wołowiny, grillowany kurczak baby w sosie piri piri po portugalsku czy też grillowana karkówka ze świni iberyjskiej, to tylko niektóre pozycje wyszukanej, niebanalnej karty dań.
Za barem rządzi prawdziwa osobistość. Paweł Olczak, zdobywał doświadczenie latami, ucząc się sztuki miksologii, podróżując po greckich i brytyjskich wyspach.
El Greco na bazie tentury infuzowanej mandarynką, “Cinderella story” albo Panacotta gdzie masticha infuzowana truskawką łączy się z sokiem z cytryny i jogurtem greckim to tylko kilka bardzo ciekawych pozycji w karcie drinków.
Kavos Grill & Bar
Czynne 12-23
22 692 71 05
JASNA 26
https://www.facebook.com/Kavos-grill-bar-1297786303575435/